Samenvatting 1½ jaar Repair Café Varsseveld

Intussen is het Repair Café alweer zo’n 1,5 jaar actief in Varsseveld, een goede aanleiding vonden wij om u eens enig inzicht te geven in onze ervaringen.

In de periode oktober 2013 tot april 2015 is het Repair Café bezocht door bijna 200 mensen, hiervan hebben 42 bezoekers op dezelfde of verschillende data meerdere reparaties aangeboden.

Gedurende de 13 maanden dat het Repair Café open was in deze periode mochten wij een gemiddeld 15 bezoekers verwelkomen tijdens de openingstijd van drie uur op de zaterdagmiddag.

De openingsmaanden oktober en november 2013 waren het drukst bezocht met ruim 30 bezoekers. In oktober 2014 en februari 2015 is dit aantal benaderd met ~30 bezoekers.

Ruim tweederde van de aangeboden reparaties bestaat uit elektrische apparatuur. Belangrijke andere categorieën zijn computers (15%) en textiel (6%).

  • elektrische apparatuur is voor 75% opgebouwd uit huishoudelijke apparatuur (zoals stofzuigers en waterkokers) en daarnaast radio/tv/video, verlichting en koffie- en naaimachines.
  • computers bestaan veelal uit laptops en printers.
  • textiel is voor een groot deel opgebouwd uit diverse kledingstukken, die overigens vrijwel altijd gerepareerd kunnen worden.

Het team bestaat geheel uit vrijwilligers, veelal met een technische achtergrond en vele jaren reparatie ervaring.

In ruim de helft van de gevallen kan het ter reparatie aangeboden apparaat/artikel direct gerepareerd worden.

Apparatuur wordt niet gerepareerd, o.a. omdat:

  • de benodigde onderdelen ontbreken: hierbij kan veelal wel worden geadviseerd waar de benodigde onderdelen besteld kunnen worden.
  • reparatie niet mogelijk is: sommige apparaten zijn niet demontabel.
  • benodigde onderdelen te duur zijn.

Is uw belangstelling gewekt? Kom dan de laatste zaterdag van de maand met uw te repareren artikel(en) naar Repair Café in het Borchuus in het centrum van Varsseveld.

Wij zijn geopend ’s middags van 12:00 tot 15:00.

wel of niet gerepareerd; een vrije gift wordt gewaardeerd”

Wilt u vrijwilliger worden en ons team versterken? Neem dan contact met ons op of kom langs tijdens onze openingstijden.

Voor algemene achtergrond informatie o.a. over de organisatie en doelstellingen: repaircafevarsseveld.nl/over-repair-cafe/

In geval van andere vragen opmerkingen en suggesties kunt u contact opnemen met het Repair Café Varsseveld door het invullen van het reactie formulier of telefonisch naar Leendert Wijnveen tel. 06-21414012.

Graag tot ziens!